Hasznosítsuk a megmaradt padlólapot, csempét

Csempe, cipősszekrény

Felújítás után mindig marad vissza egy-két doboz csempe, padlólap, amit csak pakolgatni fogunk évekig. Pár darabot állítólag érdemes eltenni, ha pótolni kell valami miatt, nekem erre még sosem volt szükségem. 🙂

Elérkezett a szokásos évi lomtalanítás ideje, a sufni takarítása közben találtam az előbb említett anyagokból. Kidobni mégsem kell, lehet neki is helyet találni. A gyerekek, az ő magasságukban tapicskolják, firkálják a falat, megérett már nálunk egy felújításra, de a sima festéssel nem érjük be, ráadásul a követ könnyebb takarítani.

 

Csempe törés

Első lépésben, készítsünk a szabályos négyszög padlólapokból térkövet. Egy lapot a tenyerünkre fektetünk, majd gumikalapáccsal a közepére csapunk. Célszerű kesztyűt használni.

Csemperagasztót az egyik nagy barkácsáruházban, már 8-900 forintért kapunk, 25 kilós kiszerelésben. Ez több, mint elég.

BurkolásBurkolás

A képeken látható módon, felragasztjuk a falra a darabokat. Külön fugázó anyagot nem használtam, pár óra múlva, egy nedves szivaccsal át kell dörzsölni a követ, a fugákat pedig, óvatosan kihúzni, hogy sima legyen, a már megszáradt ragasztót spaklival le lehet vakarni a kőről. Ha nem a padlószintről indulunk, akkor egy lécet vízszintesen a falra szögelünk, hagy az tartsa meg a lapokat száradásig. Ha van elég türelmünk hozzá, vékony ecsettel ki lehet húzni a fugákat, szintén valamely megmaradt zománcfestékkel.

A cipősszekrény mögötti részt kihagytam, mivel ez egy falra rögzített darab.

Burkolás

Van saját tapasztalatod a témában? Kommentben oszd meg velünk, jöhetnek képek is! 🙂

[TheChamp-FB-Comments]