Forralt bor

Újpest főtér, karácsonyi vásár
Itt az ideje, hogy lassítsunk kicsit az ünnep közeledte előtt. A főtéren már elkezdődött a karácsonyi vásár, esti séta, szórakozás. Egy kis korcsolyázás, forralt bor, forró csoki és kürtőskalács.
Újpest főtér, betlehemi jászol
Forralt bort otthon is készíthetünk, íme néhány ötlet, mit is tegyünk a fazékba.
Forralt bor
Az alapanyag lehet fehér, vagy vörös, önmagában, vagy fele-fele arányban. Száraz, vagy félszáraz. Édes borral is próbálkozhatunk természetesen, de akkor óvatosan édesítsük tovább, nehogy émelyítő legyen. Én maradok a száraz boroknál, vörösben és fehérben egyaránt.
Karamellizáljuk a kristálycukrot, épphogy világosbarnává, majd felöntjük borral. Eztán egy kis mézzel még feldobjuk. Természetesen jöhet az elmaradhatatlan szegfűszeg és fahéj, és kerülhet bele némi gyümölcsdarabka is, mint narancs, alma, körte. A bögrére, pohárra tehetünk narancs, vagy citrom karikát. A borban főtt gyümölcsöt tálalhatjuk a borral együtt, vagy leszűrve külön tálban, egy kis dióval csemegézve kortyonként.
Schmoll Norbert